Geen producten (0)
   Klantenservice
   > Contactpagina
   > Mijn bestelling(en)
   > Betaalmethodes
   > Levertijd & verzendkosten
   > Retourneren
   > Wie zijn wij?
   > Algemene Voorwaarden
   > Privacy en cookiebeleid
   > Garantie en klachten

   > Blog

Contact

Kantooradres
Origineletelefoonhoesjes V.O.F.
Lodewijk van Deyssellaan 33
2182VN Hillegom
Nederland 

Bedrijfsgegevens
KvK-nummer: 66470749

Btw-nummer: NL 856568211B01

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bellen of een e-mail sturen naar het onderstaande e-mailadres.

 

Kies de smartphone armband die bij jou past!

Bent u opzoek naar de ideale smartphone armband? Bekijk dan eens ons artikel over smartphone armbanden en kom erachter wat jouw perfecte smartphone armband is! Het sporten kan namelijk behoorlijk verstoord worden door een slecht zittende smartphone armband, terwijl u met een goede smartphone armband lekker kunt sporten en gebruikt kunt maken de nieuwste apps, muziekspeler en stopwatch op uw smartphone! Wij adviseren om bij aanschaf van een smartphone armband in ieder geval duidelijk te hebben voor welke sport deze gebruikt gaat worden, welke funties van uw smartphone bruikbaar moeten zijn tijdens het sporten en naar welke kleur van een smartphone armband uw voorkeur uit gaat! Tevens is het belangrijk om te weten voor welke toestel uw de smartphone armband wilt gebruiken!

Wij helpen u met de keuze van een smartphone armband!

Om uw keuze voor een smartphone armband makkelijker te maken, hebben wij een aantal onderwerpen uiteengezet! Op basis van deze kennis in combinatie met uw eigen voorkeuren, wordt het kiezen van de perfecte smartphone armband waarschijnlijker een stuk makkelijker! In het artikel zullen de volgende onderwerpen over smartphone armbanden besproken worden:


  Welke verschillende smartphone armbanden zijn er?

Smartphone armbanden zijn verkrijgbaar in kleine en grote modellen. Waar kleine smartphone armbanden een lengte van zo'n 13,5 cm (4.7 inch) hebben, hebben grotere modellen een lengte van zo'n 15,5 cm (5.5 inch). Vandaar dat de kleine sportarmbanden voor kleinere smartphones worden gebruikt, zoals iPhone 5, 6, 7 en Samsung Galaxy S5. Grotere toestellen, zoals iPhone 6 Plus en Samsung Galaxy S7 Edge, passen in de grote smartphone armbanden. Voor de uitzonderlijk grote toestellen bestaat een 16.5 cm (6.3 inch) sportarmband. Deze is bruikbaar voor smartphones, zoals: de Huawei P30 Pro of Sony Xperia 10 Plus. Het is belangrijk om de juiste maat van een smartphone armband te kiezen, zodat de smartphone goed op zijn plaats blijft zitten. Hierdoor blijft het mogelijk alle functies van uw toestel optimaal te gebruiken. Vaak wordt bij de verkoop van een smartphonearmband aangegeven voor welke toestellen deze geschikt is. Toch is niet altijd even duidelijk voor welke toestellen een smartphone armband bruikbaar is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een sportarmband als 'universeel' wordt aangeduid. Vandaar dat in het onderstaande schema een aantal populaire smartphones uiteen zijn gezet met daarbij welke smartphone armband deze nodig hebben!

Welke sportarmband heeft u nodig voor uw smartphone?
Type smartphone
Maat sportarmband
Apple iPhone 5(S), SE, 5C, 6(S), 7 & 8
4.7 inch
Apple iPhone 6(S) Plus, 7 Plus, 8 Plus, X(S), XR & XS Max
5.5 inch
Samsung Galaxy S5, S6 (Edge) & S7
4.7 inch
Samsung Galaxy S7 Edge, S8 (Plus), S9 (Plus) & S10 (Plus) 5.5 inch
Samsung Galaxy J3 - serie (2015 t/m 2017) 4.7 inch
Samsung Galaxy J5 - serie (2015 t/m 2017) 5.5 inch
Samsung Galaxy J7 - serie (2015 t/m 2017) 5.5 inch
Samsung Galaxy A3 - serie (2015 t/m 2017) 4.7 inch
Samsung Galaxy A5 (2015)
4.7 inch
Samsung Galaxy A5 (2016) & A5 (2017)
5.5 inch
Samsung Galaxy A7 - serie (2015 t/m 2017) 5.5 inch
Samsung Galaxy A6 (Plus), A8 (Plus) & A9 (2018)
5.5 inch
Samsung Galaxy A40, A50 & A70
5.5 inch
Huawei P8 & P8 Lite
5.5 inch
Huawei P9, P9 lite, P9 Max & P9 Lite Mini 5.5 inch
Huawei P10, P10 lite & P10 Plus 5.5 inch
Huawei P20, P20 lite, P20 Pro, P30 & P30 lite
5.5 inch
Huawei P8 Max, P30 Pro, Y6 (2019), Y7 (2018) & Y7 (2019) 6.3 inch
Huawei Y5, Y5 2, Y5 (2018), P6 & P7 5.5 inch
Huawei Y6, Y6 (2017), Y6 Pro (2017), Y6 2 Compact & Y6 (2018) 5.5 inch
Huawei Y7 & Ascend Y550 5.5 inch
Motorola G6, G6 Play, G7 Play, X4, E4, E5 & E5 Play 5.5 inch
Motorola G4, G4 Play, G4 Plus, G5(S) & G5(S) Plus 5.5 inch
Motorola G7, G7 Plus, G7 Power, G6 Plus, E5 Plus, E4 Plus, Z2 Plus & Z3 Play 6.3 inch
OnePlus 1, 2, 3, 3T, 5, 6, X 5.5 inch
OnePlus 5T, 6T
6.3 inch
Sony Xperia X, X Compact, XA2, XA1 & XA 5.5 inch
Sony Xperia XZ3, XZ2, XZ2 Compact, XZ1, XZ1 Compact & XZ 5.5 inch
Sony Xperia 10, 10 Plus, 1, XA2 Ultra, XA2 Plus, XA1 Plus & XA1 Ultra 6.3 inch
Sony Xperia XZ2 Premium & X2 Premium 6.3 inch
LG G7 ThinQ, G7 Fit, G6, G5, G4, G3, G2, Q6 & Q7 5.5 inch
LG V40 ThinQ, Nexus 5, Nexus 5X & V30 6.3 inch
LG K- serie (K4 t/m K11) 6.3 inch

  Welke funties heeft een smartphone armband?

Waterdicht

Smartphone armbanden hebben folie aan de bovenkant, waardoor uw toestel beschermd wordt tegen bijvoorbeeld regen. Een sportarmband is echter nooit volledig waterdicht, omdat de zijkanten van stof zijn gemaakt! Het stoffen materiaal kan veel water hebben, maar zal na minuten lange regen waterdruppels doorlaten! Houdt hier rekening mee door uw smartphone bijvoorbeeld in een plastic boterhamzakje te doen als het flink tekeer gaat buiten!

Opberging en gebruik oortjes

Oortjes worden vaak gebruikt tijdens hardlopen en gek is dit natuurlijk niet! Het is heerlijk om even de spanning eraf te lopen tijdens een hardloopsessie met daarbij jouw favoriete muziek! Uiteraard hebben ontwikkelaars van de smartphone armband hier rekening meegehouden door een opberging voor oortjes in de armband te verwerken! Bovendien bevindt zich een opening in de smartphone armband om oortjes door heen te halen en in uw toestel te doen! ! Op deze manier heeft u geen last van een lang, hangend 'oortjesdraad' en kunt toch op deze wijze toch muziek luisteren.

Bedienen van buitenaf

De folie aan de bovenkant van de sportarmband zorgt niet alleen dat het toestel zichtbaar blijft, maar ook dat het toestel van buitenaf bediend kan worden! Indien u bijvoorbeeld de stopwatch op stop wilt zetten, kunt u de smartphone bedienen zonder deze helemaal uit de smartphone armband te halen! 

Zacht comfort

Smartphone armbanden zijn gemaakt van zachte stof, waardoor deze comfortabel aanvoelen. Verder zijn de comfortabele armbanden flexibel en hierdoor te verstellen in alle mogelijke arm maten. Smartphone armbanden zijn dus bruikbaar voor iedereen. 

Passen- en sleutelhouder

Waar een smartphone armband enerzijds bescherming biedt aan uw smartphone, geeft deze anderzijds de mogelijkheid om uw pasjes en sleutel op te bergen! In sportarmbanden zit namelijk een passenhouder en houder om uw sleutel in op te bergen! Zo kunt u belangrijke spullen meenemen en heeft u hiervan geen hinder tijdens het sporten! 

  Wat is de toegevoegde waarde van een smartphone armband?

Duidelijk is dat een smartphone armband een aantal functies heeft, maar wat is de toegevoegde waarde van een sportarmband?

Smartphone bij de hand 

Een ding is zeker: met een smartphone armband heb altijd de smartphone bij de hand en kunt u toch vrijuit sporten. Het is een fijn idee om de smartphone altijd bij de hand te hebben voor bijvoorbeeld eventuele noodgevallen of andere belangrijke berichtjes. Stel u heeft een blessure! Dan is het wel zo fijn om iemand te kunnen bellen met de vraag of diegene u op kunt halen met de auto!

Apps gebruiken tijdens het sporten

Het gebruiken van Apps gaat snel en makkelijk met een smartphone armband, omdat de smartphone hiermee van buitenaf bediend kan worden. Zeker gezien hedendaags veel Apps beschikbaar zijn voor sporten, zoals fitness en hardlopen, is het handig gebruik te maken van een smartphone armband. Apps zijn vaak doelgericht en werken motiverend door bijvoorbeeld snelheid en looptijden van verschillende sessies bij te houden. Veel gebruikte Apps zijn: Cardiotrainer, Fun Run, GetYog, Hardlopen, JogLog, MySportsApp, Nike+,Strava, Runkeeper, Runtrainer, Runtastic Pro en Wahoo Fitness.
Verder kunnen Apps, zoals: Strava, Runkeeper en Wahoo Fitness gebruikt worden voor het meten van de hartslag. Niet geheel onbelangrijk tijdens het sporten!

Stopwatch

Fanatieke sporters zullen ongetwijfeld bekend zijn met het verbeteren van eigen prestaties. Steeds een stukje sneller of het afleggen van steeds langere afstanden zijn in deze een absolute must. Met een stopwatch kunt u bijhouden hoe snel u een bepaalde afstand heeft afgelegd en daarom is het super handig om uw smartphone bij de hand te hebben! Door deze bij u te dragen in de smartphone armband kunt u door het folie zien op welke tijd u loopt! Ook is het handig om te kijken hoelang u aan het sporten bent als u hiervoor bijvoorbeeld 30 of 45  minuten heeft ingepland.

Muziek luisteren (MP3)

Muziek kan soms net de extra energie geven om een goede sportsessie neer te zetten. Een smartphone armband faciliteert een smartphone zodanig, zodat u muziek kunt afspelen en de muziekplayer van buitenaf kunt bedienen. Als u bijvoorbeeld een nummer door wilt spoelen kan dit heel makkelijk met één klik op het scherm. Verder draagt de verlichting van uw smartphone bij aan het opvallen in het donker. Zeker niet overbodig, aangezien veel ongelukken van sporters met fietsers of auto's in het donker tot stand komen.

  Voor welke sporten kunnen smartphone armbanden gebruikt worden?

De voordelen van een smartphone armband komen zeer goed van pas bij hardlopen! Het is bijvoorbeeld ideaal om tijdens het hardlopen gebruik te maken van een stopwatch, een hardloop App of MP3-speler. Waar de smartphone armband zich enerzijds perfect leent voor hardlopers, is deze anderzijds bruikbaar voor tal van andere sporten! Denk hierbij aan wandelen, touwtrekken, Nordic Walking, joggen, mountainbiken en steppen! Al met al is de smartphone armband veelzijdig te gebruiken en onder andere bruikbaar voor de sporten die zijn weergegeven in de onderstaande tabel! Let op: al uw sport niet in de tabel staat, betekent dit niet dat de sportarmband hiervoor niet bruikbaar is!

Sporten
Hardlopen
Snelwandelen
Fitness
Touwtrekken
Bootcamp
Bergwandelen
Nordic Walking
Langeafstandwandelen
Wandelen
Joggen
Mountainbiken
Steppen
Wegwielrennen
Klimmen

  Waarvoor kunnen smartphone armbanden naast sporten gebruikt worden?

Dat smartphone armbanden veelzuidig voor sporters zijn is duidelijk, maar kunnen sportarmbanden ook naast de bovengenoemde sporten gebruikt worden? Het antwoord is ja! Eigenlijk kunt u het zelf zo gek maken als u wilt door creatief te zijn. Smartphone armbanden worden bijvoorbeeld gebruikt voor tijdens het stofzuigen. Heerlijk om de smartphone bij de hand te hebben, muziek te luisteren en de handen volledig vrij te hebben. Verder worden de sportarmbanden geregeld gebruikt voor bowlen, wandelen, vissen en voetgolf. Kortom: voor ieder wat wils!

 

  Wat maakt een goede smartphone armband?

Ons motto is: als je iets doet, doe het dan goed! Daarom raden wij aan om bij de aanschaf van een smartphone armband rekening te houden met welke functies u wilt gebruiken. Zoals hierboven besproken heeft een smartphone armband tal van functies, maar dat geldt niet voor alle smartphone armbanden. Smartphone armbanden zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar zonder sleutel- of oortjeshouder! Verder hebben niet alle smartphone armbanden folie aan de buitenkant, waardoor de smartphone van buitenaf bediend kan worden. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een sportarmband!

Afhankelijk van welke sport u uitoefend kan bepaalt worden welke functies voor u belangrijk zijn om te gebruiken. Tijdens het hardlopen is het bijvoorbeeld wel zo handig om de smartphone van buitenaf te kunnen bedienen in verband met Apps en stopwatch. Naast het belang van de sportarmband-functies, is een leuke bijkomstigheid om uw favoriete kleur te kiezen. De smartphone armbanden zijn in tal van kleuren verkrijgbaar, zoals: roze, blauw, groen en zwart. Houdt er dus rekening mee dat de smartphone armbanden niet alleen in neutrale, maar ook in tal van opvallende en vrolijke kleuren verkrijgbaar zijn.

Ten slotte is het handig om rekening te houden met de grootte van uw toestel! Enerzijds past bijvoorbeeld een iPhone 6 Plus  niet in een 4.7 inch sportarmband, terwijl anderzijds een iPhone 6 te klein is voor een 5.5 inch sportarmband. Een te grote sportarmband kan veroorzaken dat de smartphone armband gaat schuiven, terwijl u aan het sporten bent. Dit is wel het laatste waar u op u zit te wachten als u aan het sporten bent. Kies daarom de juiste maat van het toestel!

 

  Welke merken smarthone armbanden verkoopt Origineletelefoonhoesjes.nl en wat zijn de verschillen tussen deze merken?

FLOVEME

FLOVEME is opgericht door studenten die tegelijkertijd een zelfde studie volgden. Zij wilden destijds graag een eigen label ontwikkelen om een grote speler op een voor hun toen nog onbekende markt te worden. Het heeft ongeveer 5 jaar geduurd, voordat FLOVEME zich in de markt van de telephonie-accessoires wist te vestigen.Voor FLOVEME is het belangrijk om producten met liefde te produceren, zodat de kwaliteit van de producten goed is. De oprichters van het merk hopen dat klanten de producten met net zoveel liefde ontvangen en de kwaliteit van de producten kunnen waarderen. Origineletelefoonhoesjes.nl werkt sinds 2015 samen met FLOVEME en op basis hiervan kunnen wij concluderen dat FLOVEME goede producten levert tegen een goede prijskwaliteits-verhouding. Vandaar dat in ons assortiment sport armbanden te vinden zijn van dit merk voor een mooie prijs!

Huismerk

Om een ruim assortiment aan te bieden hebben wij ook een aantal sportarmbanden van ons huismerk. De huismerk sportarmbanden zijn voordelig en van goede kwaliteit. De huismerk-banden zijn in tal van kleuren verkrijgbaar, zodat ieders favoriete kleur verkrijgbaar is. Verder zijn de sportarmbanden in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor voor ieder toestel een sportarmband aangeboden wordt. Waar de sportarmbanden van het huismerk iets voordeliger zijn dan FLOVEME banden, zijn de FLOVEME sportarmbanden van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.