Als het over telefoonhoesjes gaat, komt de term 'softcase' geregeld voorbij! Maar wat is een softcase hoesje? En in hoeverre biedt een softcase hoesje optimale bescherming tegen kras- en stootschade? Bekijk hieronder wat een softcase is, wat de voordelen zijn en een aantal voorbeelden van deze hoesjes!

Softcase betekent in het Nederlands letterlijk 'zacht hoesje'. Deze zachte hoesjes zijn flexibel en beweegbaar, daar waar een hard kunststof hoesje dat bijvoorbeeld niet is (ook wel een hardcase genoemd, zie: 'Wat is een hardcase?'). De hoesjes worden vaak van siliconen of TPU gemaakt, waardoor de hoesjes een stevige fundering hebben! Waar de softcases dus enerzijds flexibel zijn, zijn de hoesjes anderzijds sterk genoeg om eventuele val- en stootschade van uw toestel te voorkomen!

Softcases zijn vaak slank van stuk, waardoor ze een strakke uitstraling hebben en weinig ruimte in beslag nemen! Hierdoor sluiten softcase hoesjes mooi om de uitsparingen, zoals: de camera, knoppen en aansluitingen! Verder kunt u het toestel makkelijk in de softcase doen, doordat deze flexibel van stuk is! Naast het eenvoudige gebruik van softcase hoesjes, zijn ze in veel verschillende kleuren, bedrukkingen en soorten verkrijgbaar! Bekijk op deze pagina een aantal geselecteerde voorbeelden van softcase hoesjes of klik op de categoriepagina van uw toestel om nog meer (softcase) hoesjes te bekijken!