Lees hier alle ins en outs over hoesjes voor de telefoon. 

  Wat is een telefoonhoesje?

Een telefoonhoesje is een dunne bedekking voor smartphones en wordt gebruikt om deze te beschermen. Telefoonhoesjes zijn zowel verkrijgbaar in doorzichtige als ondoorzichte vorm. Het voordeel van een doorzichtig hoesje is dat de smartphone goed beschermd wordt en dat het fraaie uiterlijk van het toestel zichtbaar blijft. Daarentegen is het toestel bij ondoorzichtige hoesjes niet zichtbaar, maar hebben deze vaak wel leuke kleuren en bedrukkingen. Deze kunnen bijdrage aan het personaliseren van jouw smartphone. Desalniettemin blijft het natuurlijk het belangrijkste om de smartphone goede bescherming te bieden en een schokwerende werking kan hier flink aan bij dragen. Deze werking zorgt er namelijk voor dat het hoesje een mogelijke val uw telefoon breekt, waardoor het toestel zonder enige schade op de grond valt. Nagenoeg alle hoesjes hebben deze werking! Het voorkomen van val- en stootschade kan dus worden gezien als het voornaamste doel van een hoesje voor de telefoon. Alleen welk soort hoesje kunt u het beste voor gebruiken om de telefoon te beschermen? 

Bij het kiezen van het juiste hoesje gaat het niet alleen om de maximale bescherming van uw telefoon, maar ook om persoonlijke voorkeur. Een aantal hoesjes zijn namelijk groter dan gemiddeld van stuk, waardoor deze veel ruimte in beslag nemen. Dit zijn echter vaak wel de soorten hoesjes die het volledige toestel beschermen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een book case en deze heeft als bijkomende voordelen een pasjeshouder en magneetsluiting om het hoesje te af te sluiten. Waar een book case groot van stuk is, is een full body cover smaller van stuk. Een full body cover biedt ook 360 graden bescherming aan uw telefoon, alleen heeft deze geen pasjeshouder en magneetsluiting. Hierdoor is een full body cover te vergelijken met een back cover hoesje. Een back cover is namelijk ook smal van stuk. Het enige verschil is dat een back cover alleen de achterkant en zijkanten van het toestel bedekt. Ook een bumper case beschermt alleen de achter- en zijkanten van de telefoon. Een bumper case is echter dikker van stuk, waardoor deze robuuster is. Al met al heeft elk soort hoesje zijn voor- en nadelen en deze zullen opwegen tegen uw persoonlijke voorkeuren.

Een persoonlijke voorkeur zult u ongetwijfeld ook hebben voor het materiaal van het hoesje. Back covers worden bijvoorbeeld gemaakt van siliconen, TPU, aluminium, kunststof of leren materiaal. Siliconen en TPU zijn flexibel, rubberachtig materiaal en lichtelijk beweegbaar. Kunststof is daarentegen in niet beweegbaar en iets harder van stuk. Hetzelfde geldt voor aluminium telefoonhoesjes. Aluminium is alleen iets verfijnder dan kunststof materiaal. Ook leren telefoonhoesjes zijn gemaakt van verfijnd materiaal en worden beperkt gebruikt voor de productie van back covers. Waar back covers in tal van materiaalsoorten verkrijgbaar zijn, zijn book cases nagenoeg alleen verkrijgbaar met kunstleren of leren materiaal. Ook full body covers zijn in beperkte materiaalen verkrijgbaar. Deze hoesjes worden voornamelijk gemaakt van kunststof materialen. Al met al zijn back covers in veel materiaalsoorten verkrijgbaar in vergelijking met book cases en full body covers. 

Langzaam zal duidelijk worden welk soort hoesje het beste bij u past. Alleen stel dat u een voorkeur voor een back cover hoesje heeft, maar toch de voorkant van uw telefoon wilt beschermen. In hoeverre is het mogelijk om dit te realiseren? Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van een screenprotector. Een screenprotector is een smal, doorzichtig plaatje en kan op het scherm van de telefoon geplaatst worden met behulp van een eenmalig zuignap-effect. Screenprotectors bij Origineletelefoonhoesjes zijn van gehard glas gemaakt, waardoor deze in staat zijn om een val te breken. Tal van voorbeelden bewijzen dat een screenprotector schade aan uw scherm kan voorkomen. Vandaar dat het de moeite waard is om een screenprotector te gebruiken. Zeker gezien deze vaak relatief voordelig zijn in vergelijking met een dure reparatie van uw scherm. Het is dus mogelijk om met een screenprotector de voorkant van uw telefoon te beschermen, terwijl uw gebruik maakt van een back cover! 

 Overzicht hoesjes telefoon
 Soort hoesje Materiaal soorten  Voordelen Nadelen Toevoeging
Book Case

Kunstleer
Leer

 

 • Volledige bescherming
 • Pasjeshouder
 • Magneetsluiting
 • Groot van stuk
 
Full Body Cover Kunststof
Siliconen
TPU
 • Volledige bescherming
 • Smal van stuk
 • Touchscreen-bestendig
   
Back Cover Siliconen
TPU
Kunststof
Aluminium
Stof
Kunstleer
Leer
 • Bescherming achter- en zijkanten.
 • Smal van stuk
 • Veel materiaalsoorten
 • Geen bescherming voorkant
 • Screenprotector als bescherming voorkant
Bumper Kunststof
Rubber
 • Bescherming achter- en zijkanten.
 • Robuust en extra stevig
 • Geen bescherming voorkant
 • Groot van stuk
 • Screenprotector als bescherming voorkant

  Waarom een hoesje voor de telefoon gebruiken?

Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat maar liefst 20 procent van alle smartphonehouders in Nederland te maken heeft met een mankement aan het toestel (Multiscope, 2015). Voorbeelden hiervan zijn: beschadigingen aan het scherm of problemen met de knopjes. Deze beschadigingen kunnen voortkomen uit het per ongeluk laten vallen van het toestel of een overdosis aan water door bijvoorbeeld een flinke regenbui. Een groot deel van de mankementen aan smartphones kan dus worden toegeschreven aan onmacht.

Ondanks dat bij het onststaan van mankementen vaak sprake van onmacht is, zijn de gevolgen niet minder vervelend. Sterker nog: het is harstikke irritant als een geluidsknopje niet goed werkt, terwijl je de muziek harder wilt zetten. Of als het scherm getroffen is door een flinke barst, terwijl je een video wilt afspelen. Mankementen aan de telefoon en bijhorende gevolgen zijn dus harstikke vervelend en daarom zou het fijn om risico's hierop te uit te sluiten!

Hoe kunnen deze vervelende mankementen voorkomen worden? Om risico's van val- en stootschade uit te sluiten, kan een telefoonhoesje gebruikt worden. Een hoesje wordt gebruikt om de inhoud van de telefoon te bedekken en beschermen (Multiscope, 2015). Hierdoor wordt de telefoon beschermd, indien deze bijvoorbeeld per ongeluk valt. De kans op mankementen aan uw telefoon wordt hierdoor een stuk kleiner. Tevens kan een screenprotector het scherm van uw telefoon beschermen, waardoor het toestel volledig bedekt en beschermd wordt. Hierdoor neemt het risico op beschadigingen aan het scherm aanzienlijk af. Een groot deel van de mankementen kan dus voorkomen worden door een telefoonhoesje en screenprotector te gebruiken. 

Door het risico's op mankementen te voorkomen, kan de levensduur van een telefoon mogelijk verlengd worden. Uit het onderzoek van Mulitscope (Multiscope, 2015). wordt duidelijk dat een Nederlander gemiddeld 16 maanden met een telefoon doet. Wanneer uw telefoon met een hoesje en screenprotector beschermd wordt, wordt de kans op beschadigingen aanzienlijk kleiner. Hierdoor bestaat de kans dat de telefoon een paar maanden en misschien wel jaren langer meegaat. Kortom: op naar een langere levensduur van uw geliefde telefoon!

  Voor welke merken en telefoon-modellen zijn hoesjes te verkrijgen?

Om de levensduur van uw smartphone te verlengen, is het uiteraard wel handig om een hoesje voor het vereiste model te hebben. Het aantal smartphones is groot en daarom is het in eerste instantie handig om te weten van welk merk uw toestel is. Veelvoorkomende merken zijn: Samsung, Apple, Huawei, Motorola, Sony, LG en OnePlus. Tevens is het handig om te weten welk model u heeft, zodat u gericht naar een telefoonhoesje kunt zoeken. Let hierbij op eventuele plus-modellen. Een iPhone 8 Plus hoesje is bijvoorbeeld groter dan een iPhone 8 hoesje. Vaak zijn alle type en soort hoesje, zoals in dit artikel beschreven, verkrijgbaar voor elk toestel. Alhoewel de keuze voor iPhone, Samsung en Huawei-modellen over het algemeen groter is. Dit komt simpelweg omdat deze merken popalair zijn. Desalnietemin zult u het hoesje vinden wat het beste bij u past!

  Dennis Egging     19-12-2019 11:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.