'Wat is een mogelijke verklaring voor het succes van iPhone en de toenemende vraag naar iPhone hoesjes?'

Heeft u interesse in Apple-toestellen en iPhone hoesjes? Lees dan ons artikel over iPhone om erachter te komen welke factoren hebben bijgedragen aan het succes van iPhone. Om stapsgewijs te werk te gaan, zal allereerst de voorgeschiedenis van Apple beschreven worden. Vervolgens zullen de functies en verschillende toestellen van iPhone besproken worden. Ook zal gekeken worden naar hoe de verkoop van iPhone producten en accessoires zich de afgelopen 10 jaar heeft ontwikkeld en welke factoren hier een positieve bijdrage aan hebben geleverd. Op basis hiervan wordt verwacht een mogelijke verklaring voor het succes van iPhone producten te geven en in hoeverre iPhone hoesjes zijn meegelift op dit succes. Overzichtelijk zal het artikel als volgt ingedeeld zijn:

  Wat is de voorgeschiedenis van iPhone?

In 2004 begon Apple met het ontwikkelen van een innovatieve en inspirerende telefoon, namelijk: de iPhone. De 'i' staat volgens Steve Jobs voor internet, instrueren, individueel, informeren en inspireren. Tevens staat phone voor telefoon, waardoor de uiteindelijke samenvoeging van i en Phone makkelijk te verklaren is. Om de eerste iPhone daadwerkelijk te realiseren, heeft Apple een team van 1000 medewerkers aan het werk gezet. Onder andere Jonathan Ive, ontwerper van de iMac en iPod, heeft met zijn visie een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de iPhone. De ontwikkeling van de iPhone heeft uiteindelijk 30 maanden geduurd en de ontwikkelingskosten worden geschat op zo'n 150 miljoen dollar. De ontwikkeling duurde langer dan oorspronkelijk gepland, aangezien in begin van het project werd ingezet op de ontwikkeling van een Tablet. CEO Steve Jobs heeft echter aangestuurd op het ontwikkelen van een telefoon, aangezien hier volgens hem meer vraag naar was. De visie van Steve Jobs heeft Apple geen windeieren gelegd, want in 2007 werd de eerste iPhone gelanceerd en dit werd een waar succes. De eerste iPhone leverde Apple in het eerste jaar een omzet van ongeveer 5,4 miljoen euro op. Hierdoor had telecommunicatiebedrijf Cingular vertrouwen in Apple, waardoor beide partijen een samenwerking met elkaar aangingen. Enerzijds bood Cingular fabrieksruimte en een deel van de service-inkomsten aan, zodat Apple de hard- en software van de iPhone kon door ontwikkelen. Anderzijds kreeg Cingular exclusieve verkooprechten van Apple. De samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de lancering van een nieuwe smartphone, te weten: de iPhone 3G. De iPhone 3G is uitgebracht in meer dan tachtig landen. De innovatieve iPhone 3G bleek een opmars te zijn voor een reeks aan doorontwikkelde en fraaie iPhone toestellen. Nog geen twee jaar nadat de iPhone 3G werd gelanceerd, kwam de iPhone 4 uit. Al met al heeft Apple na 8 jaar van investeren, ontwikkelen en samenwerken een innovatieve smartphone weten te ontwikkelen, die wereldwijd met open armen werd en word ontvangen. 

  Wat zijn typische functies van een iPhone-toestel?

De iPhone heeft een aantal nieuwe functies in het leven geroepen. Met de diverse iPhone-toestellen is het bijvoorbeeld mogelijk om overal, waar en wanneer te internetten en muziek af te spelen. Maar in hoeverre kunnen deze functies als echte toevoeging worden gezien? 

Mobiele netwerken en Wi-Fi

Hoe fijn is het om overal ter wereld verbonden te zijn met het internet? Heel fijn lijkt ons! En daarom was het mobiele netwerk een absolute toevoeging voor de iPhone. Voordat de iPhone uitkwam, kon alleen geïnternet worden bij een internetcafé of iemand thuis. Door het mobiele netwerk is het mogelijk overal en altijd bereikbaar te zijn via internet. Tevens heeft de iPhone een Wi-Fi-modus, waardoor het mogelijk is in elke omgeving met een beschikbare of gratis Wi-Fi te internetten. De internetfunctie heeft mede geleid tot de ontwikkeling van WhatsApp, waardoor het mogelijk is overal met een internet verbinding te chatten. Tevens kan door het mobiele netwerk overal de mail bekeken worden. 

E-mail verzenden en ontvangen

De e-mail checken lijkt iets kleins, maar kan van grote waarde zijn. Stel dat jij via de mail de uitslag van jouw tentamen ontvangt. Dan is het toch wel erg fijn om de mail te kunnen bekijken. Tevens is het handig om tijdens het reizen nog even een mailtje te versturen, zodat dit thuis niet hoeft te gebeuren. Tijdens het reizen hebben we tenslotte toch voldoende tijd. Al met al is het verzenden en ontvangen van mail-verkeer een typische en fijne iPhone-functie. 

Multi-touchscreen met virtueel toetsenbord

Niet alleen het verzenden van mail-verkeer, maar ook het verzenden van berichtjes is mogelijk met de iPhone. Welgezegd het verzenden van berichtjes met een virtueel toetsenbord. Op bijvoorbeeld de Nokia 3310 moest drie keer op 1 knopje gedrukt worden om een letter te typen. Door het touchscreen-scherm kan op de iPhone een virtueel toetsenbord gebruikt worden. Hierdoor gaat het typen van berichtjes een stuk sneller, waardoor het versturen van berichtje geen irritatie-factor meer hoeft te zijn. Sterker nog: binnen 1 minuut is het mogelijk een flink bericht te schrijven, zodat veel tijd bespaard kan worden. Kortom: het touchscreen-scherm met virtueel toetsenbord is een echte toevoeging van de iPhone-toestellen. 

Foto's en video's maken

Met alle iPhone-toestellen is het mogelijk om digitale foto's te maken. Waar de iPhone 3 een 2.0 megapixel camera heeft, heeft de iPhone XS een 10.0 megapixel camera. Hierdoor maakt de iPhone XS scherpere foto's dan de iPhone 3. Gek is dit niet, want sinds de iPhone 3 gelanceerd is, heeft het iPhone-toestel een ware evolutie ondergaan. Toch was het maken van digitale foto's al een grootse vooruitgang ten opzichte van oudere mobiele telefoons. Ook het maken van video-opnames was een pluspunt van de iPhone 3. 

Muziek afspelen

De mogelijkheid om muziek af te spelen kan ook als een absoluut pluspunt van de iPhone-toestellen worden gezien als we deze vergelijken met oudere mobiele telefoons. Op bijvoorbeeld de Nokia 3310 was het alleen mogelijk om ringtones af te spelen en deze waren doorgaans vrij prijzig. Nu is het mogelijk om elk gewenst nummer op te zoeken en af te spelen. De muziek-player is daarom ongetwijfeld een van de functies, waardoor de iPhone een ware hit is geworden. 

Notities opnemen

De laatste opvallende en zeker niet minste functie is het opnemen van notities. Het is fijn om notities digitaal vast te leggen, zodat hiervoor geen losse briefjes meer gebruikt worden. Zo heeft u de notities altijd bij de hand en kunnen deze niet verloren gaan. Kortom: een misschien simpele, maar super handig functie van de iPhone-toestellen. 

  Welke verschillende iPhone-toestellen zijn er en hoe succesvol waren deze?

Apple heeft sinds 2007 tal van iPhone-toestellen verkocht, variërend van de iPhone 3 tot aan de iPhone XS Max. Maar hoe succesvol waren deze smartphones sinds de lancering? Hieronder is cumulatief weergegeven wat het aantal verkochte producten van de iPhone smartphones is. Cumulatief betekent in deze dat alle verkochte toestellen vanaf het begin bij elkaar zijn opgeteld. Dus het aantal verkochte producten bij de iPhone XR is het totaal aantal verkochte producten van Apple in de periode van 2007 tot en met 2018. 

Apple iPhone 
Gelanceerd in: 2007
Aantal verkochte toestellen totaal: 3,7 miljoen

Apple iPhone 3G
Gelanceerd in: 2008
Aantal verkochte toestellen totaal: 17,3 miljoen

Apple iPhone 3GS
Gelanceerd in: 2009
Aantal verkochte toestellen totaal: 50 miljoen

Apple iPhone 4
Gelanceerd in: 2010
Aantal verkochte toestellen totaal: 108 miljoen

Apple iPhone 4S
Gelanceerd in: 2011
Aantal verkochte toestellen totaal: 319 miljoen

Apple iPhone 5
Gelanceerd in: 2012
Aantal verkochte toestellen totaal: 319 miljoen

Apple iPhone 5C
Gelanceerd in: 2013
Aantal verkochte toestellen totaal: 500 miljoen

Apple iPhone 5S
Gelanceerd in: 2013
Aantal verkochte toestellen totaal: 500 miljoen

Apple iPhone 6 / 6 Plus
Gelanceerd in: 2014
Aantal verkochte toestellen totaal: 773 miljoen

Apple iPhone 6S / 6S Plus
Gelanceerd in: 2015
Aantal verkochte toestellen totaal: 1 miljard

Apple iPhone SE
Gelanceerd in: 2016
Aantal verkochte toestellen totaal: 1 miljard  

Apple iPhone 7 / 7 Plus
Gelanceerd in: 2016
Aantal verkochte toestellen totaal: 1,16 miljard

Apple iPhone 8 / 8 Plus
Gelanceerd in: 2017
Aantal verkochte toestellen totaal: 1,2 miloen

Apple iPhone X
Gelanceerd in: 2017
Aantal verkochte toestellen totaal: 1,3 miljard

Apple iPhone XS en XS Max
Gelanceerd in: 2018
Aantal verkochte toestellen totaal: 1,3 miljard 

Apple iPhone XR
Gelanceerd in: 2018
Aantal verkochte toestellen totaal: 1,4 miljard

Apple iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max
Gelanceerd in: 2019
Aantal verkochte toestellen totaal: nog onbekend

Al met al blijken alle iPhone-toestellen succesvol te zijn. De iPhone 7, 8 en X-serie bleken echter zeer succesvol te zijn. Hieruit kan opgemaakt worden dat Apple producten steeds populairder worden en dat hierdoor verwacht mag worden dat ook de iPhone-11 serie zeer succesvol zal zijn. 

  Waardoor is het succes van de iPhone te verklaren?

Apple heeft bijna 3 jaar en 150 miljoen dollar geïnvesteerd om nieuw meesterwerk te ontwikkelen, namelijk: de iPhone. De iPhone bleek een startschot te zijn voor een reeks moderne en succesvolle smartphone-toestellen. Maar wat maakte de iPhone precies zo succesvol? De iPhone kon niet alleen als een van de eerste mobiele telefoons overal ter wereld internetten en muziek afspelen, maar heeft ook nog eens een touchsreen-scherm. Tevens heeft de iPhone de mogelijkheid om te e-mailen, foto's te maken en notities op te nemen. Ook hebben iPhone-toestellen een luxe en fraaie lay-out, waardoor de toestellen zowel van binnen als buiten zeer functioneel zijn. Hierdoor heeft Apple met de ontwikkeling van de iPhone een nieuwe dimensie aan de mobiele telefoon toegevoegd en heeft het bedrijf zich weten te onderscheiden van andere telefoonmerken. Vandaar dat de verkoop van de iPhone de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen. Bijvoorbeeld de iPhone 7, 8 en XR waren zeer succesvol en de verwachting is dat komende toestellen minstens net zo succesvol zullen zijn. Kortom: Apple heeft een inspirerende, innovatieve en onderscheidende smartphone-serie op de markt gebracht, waardoor de iPhone als zeer succesvol bestempeld kan worden.  

  In hoeverre zijn iPhone hoesjes meegelift op het succes van iPhone-toestellen?

Duidelijk is dat Apple veel iPhone-toestellen heeft verkocht en dat de iPhone-serie daarmee succesvol te noemen is. Hoe meer verkochte iPhone-smartphones, hoe meer vraag naar iPhone hoesjes. Vandaar dat de productie van iPhone hoesjes vanaf 2012 aanzienlijk is gestegen. Met name de iPhone 3 heeft gezorgd voor een flinke opmars van telefoonhoesjes, doordat de aanschafprijs van het toestel flink was. Het zou natuurlijk zonde zijn om een duur toestel te verliezen na een ongelukkige val of botsing. Vandaar dat Origineletelefoonhoesjes een ruim assortiment aan iPhone hoesjes heeft samengesteld. Hierdoor kunt u de iPhone optimaal en voordelig beschermen om kostbare schade te voorkomen. Wilt u het toestel beschermen met een dun hoesje of bewaard u graag pasjes in het hoesje? Dit is allemaal mogelijk met de ruime keuze. Het is bijvoorbeeld mogelijk gebruik te maken van een dun kunststof of siliconen iPhone hoesje. Of u kunt kiezen voor een leren iPhone hoesje met ruimte om minimaal twee pasjes te bewaren. Al met al voldoende keuze om uw mooie iPhone bescherming te bieden.  

  Dennis Egging     01-01-2018 11:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.